OBVESTILA
Mini koledar
April 2015 May 2015 June 2015
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
DOMOV> PROJEKTI Mednarodni projekti Comenius
Odjava obroka za naslednji dan     images-4
Indeks člankov
Voda- vir življenja in znanja
NAPREJ
NAPREJ
NAPREJ
Vse strani

 

 sodeluje s tremi šolami iz tujine. Parnerske šole projekta so:

  1. Upton Hall School iz Uptona v Veliki Britaniji,
  2. Liceo Classico Statale ''Giuseppe Garibaldi'' iz La Maddalene v Italiji,
  3. Haupschule Böheimkirchen iz Böheimkirchna v Avstriji in
  4. Gimnazija Tolmin iz Tolmina v Sloveniji.

V okviru projekta je prvo srečanje predstavnikov šol potekalo lani oktobra v La Maddaleni, letos maja pa v Tolminu. Več o teh srečanjih lahko izveste na naslovu http://comenius.pandela.net/ , v nadaljevanju pa lahko izveste nekaj več o srečanju, ki ga je v začetku oktobra gostil Böheimkirchen.

Z Gimnazije Tolmin smo se srečanja udeležila Ian Stergar in Kristina Rutar. Iz profesorskih vrst smo v Avstrijo odpotovali Branka Hrast Debeljak, Simona Saksida in Erik Vrčon. Pa poglejmo, kako je srečanje potekalo.

Sreda, 3. oktober 2007

Na ta dan smo okrog 7. ure zjutraj krenili iz Tolmina. Pot nas je preko Ljubljane in Maribora vodila na Dunaj in od tam do Böheimkirchna, kamor smo prispeli okrog 16. ure popoldne. Na sliki že vidite, kako smo se profesorji zadovoljno slikali pred gostiščem, ki je za nekaj dni postalo naš dom.

V antiki je območje Böheimkirchna pripadalo provinci Norik. Predhodno naselje današnjega mesta je bilo prvič omenjeno v zapisih iz leta 985. Razcvet je naselbina doživela predvsem v 11. stoletju, današnje ime pa je kraj dobil leta 1850. Število prebivalcev kraja se je v zadnjih letih povečevalo, popis iz leta 2001 pa je naštel 4506 prebivalcev.

Vsako srečanje v okviru projekta Comenius ima tudi gostitelja. Srečanje v Avstriji je uradno sicer gostila Haupschule Böheimkirchen in njena ravnateljica Dr. Brigitta Tietenbacher, vendar je vse urice bila z nami učiteljica angleščine in športne vzgoje Margit Tschernitz. Prav njo smo med prvimi ujeli v objektiv fotoaparata. Vedno je bila nasmejana in dobrodušna.

Zvečer ob 20. uri so nam gostitelji pripravili sprejem v njihovi šoli. Spekli so nam domače dobrote, prijetnega večera pa se bomo spomnili tudi po zamudi gostov iz Italije in po zgodnjih odhodih na domove gostiteljev, saj se je za nas naslednje jutro pričelo kot vsako običajno jutro.

Četrtek, 4. oktober 2007

 

Zjutraj smo se že ob 8. uri zbrali v eni od zbornic šole gostiteljice. Mlajši udeleženci srečanja so z angleško učiteljico Suzie odšli na animacijski del, starejši udeleženci pa smo se pogovarjali čisto drugih stvareh. Znotraj projekta naj bi na vsaki šoli obravnavali igro Tempest, ki jo je napisal slavni William Shakespeare. Nekaj teh idej bo obrodilo sad tudi na naši šoli.